Intro
Tervetuloa blogiini!
Täällä
kirjoittelee 26-vuotias yrittäjänainen, jonka työ ei liity mitenkään
kokkaamiseen mutta jonka lempiharrastuksiin kuuluvat syöminen ja uusien
makuelämysten etsiminen. Ruuanlaiton kemiasta en edes väitä mitään tietäväni,
joten tästä blogista et tule löytämään minun gourmet-reseptejäni. Olen varsin
laiska kokki, ja useimmiten arjen kiireen keskellä tuleekin hiljennettyä
muriseva vatsa paikallisissa ravintoloissa ja lounaskahviloissa. Syöminenhän on
varsin mainiota ajanvietettä ja olennainen osa seurustelukulttuuria myös
viikonloppuisin, ja minä käytän satasen mieluummin hienon ravintolan kolmen
ruokalajin illalliseen aperatiiveineen ja viineineen kuin vaatekauppojen
alennusmyynteihin.
Olen melko kaikkiruokainen, mutta suosin mieluusti mereneläviä. Rakastan kreikkalaista ruokaa, ja jos vain aikaa ja innostusta riittäisi, olisi lautasellani aina paljon erilaisia tuoreita kasviksia ja meren antimia. (Valitettavasti todellisuus on kuitenkin usein pakkilounas rakennustyömaaolosuhteissa, jolloin termarista löytyy aamulla kattilassa lämmitetty valmispakastekeitto...) Olen hyvin avoin uusille ja erikoisillekin ruokalajeille, enkä säikähtäisi edes sirkkoja sopassani. Tykkäänkin yleensä juuri niistä limaisen niljakkaista suupaloista, jotka monilta muilta jäisivät maistamatta - etanat ja simpukat nyt esimerkkinä mainitakseni. Yksittäisistä ruoka-aineista ylivoimainen suosikkini ovat sienet! Sen sijaan paprika on inhokkini; sitä en mielelläni pistä suuhuni oikein missään muodossa. Herkkuhyllyltä mukaani tarttuu useimmiten Estrellan voinmakuisia mikropoppareita, Taffelin perinteisiä poimuperunalastuja, Ben&Jerry's -jäätelöitä tai suklaata.
Uusien ja erityisesti vahvasti maustettujen ruokien kokeiluun liittyy minulla kuitenkin sellainen eräs harmillisen kiusallinen ongelma, joka hieman rajoittaa tutkimusmatkailua makujen maailmassa: tietyt mausteet ja/tai lisäaineet nimittäin alkavat kutittaa nenääni aivan vietävästi. Mitään muita oireita en saa, nenä vain kutiaa niin että tekisi mieli työntää se Tummeli-purkkiin. Ja pulmaa vaikeuttaa vielä se, että en tarkalleen ottaen tiedä, mistä kaikista aineista tämä reaktio tulee. Ja sehän se hauskoja yllätyksiä välillä aiheuttaakin. Jep, tälle nauroi myös lääkäri päin naamaani.
Tämä blogi sisältää kaikenlaista ei niin vakavaa pohdintaa ruuasta ja syömisestä: kuvia ja arvioita ravintola-annoksista, erilaisia makutestejä, vinkkejä ja suosituksia sekä noloja paljastuksia laiskan kokin hätäratkaisuista. Kommentointi on erittäin suotavaa! Otan mielelläni vastaan myös ideoita ehdokkaista tuleviin makutesteihin. Oletko miettinyt, kannattaisiko johonkin ravintolaan mennä tai uskaltaisiko jonkin uutuustuotteen ostaa? Vinkkaa minulle, niin minä testaan ja maistan puolestasi sekä lausun erehtymättömän tuomioni!
Toivotan sinulle inspiroivia lukuhetkiä blogini parissa!
Kommentit
Lähetä kommentti